Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

    ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

    Υλικά

    • 250ΓΡ ΦΑΒΑ
    • 100ΓΡ ΚΑΡΟΤΟ
    • 100ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
    • 1500ML ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ 
    • 40ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    • 1ΓΡ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
    • ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

    ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

    • 1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΕΜΙΝΣΕ                             
    • 80ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ                
    • 20ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ                            
    • 100ΓΡ ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ       
    • 100ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
    • 50ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ                             
    • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ          

    ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ 1 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙ        

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τρίβουμε το καρότο. Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα που έχει κάψει βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε κρεμμύδι και καρότο να σοταριστούν ελαφρώς για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέτουμε τη φάβα και τον κουρκουμά. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό ζεστό. Σιγοβράζουμε τη φάβα ανακατεύοντας κάθε τόσο με ανοιχτή κατσαρόλα. Καθώς περνάει η ώρα και σίγουρα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο τσεκάρουμε και ανακατεύουμε πιο τακτικά για να μην κολλήσει η φάβα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν πλέον η φάβα έχει λιώσει και είναι πηχτή, κατεβάζουμε από την φωτιά και με μίξερ χειρός την περνάμε καλά ώστε να γίνει εντελώς λεία και βελουτέ. Διορθώνουμε αν χρειάζεται σε αλάτι και πιπέρι. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά βάζουμε 20 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε κάθε τόσο και περιμένουμε το κρεμμύδι ν’ αρχίσει να μελώνει αποκτώντας καφέ χρώμα. Μετά το δεκάλεπτο ρίχνουμε μέσα το κρασί, το βούτυρο, το μέλι, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δέκα λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη φάβα και από επάνω βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ένα ντοματίνι.

    Πρόγραμμα