Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

    ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

    Υλικά

    • 1.200ΓΡ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΠΑΛΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ
    • 50ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS
    • 1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
    • 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
    • 1 ΚΑΡΟΤΟ
    • 500ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
    • 50ΓΡ ΠΕΛΤΕ
    • 100ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
    • 10ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
    • 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ
    • 3-4 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
    • 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
    • 3ΓΡ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
    • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
    • 100ΓΡ ΦΕΤΑ ΔΙΒΑΝΗ
    • 1LT ΝΕΡΟ

    ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ:

    • 1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΤΡΟ ΜΙΣΚΟ  
    • 40ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS

    Εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, ξύλο κανέλας, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε. Σε μία ρηχή κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Βάζουμε στο ταψί το κριθαράκι και από πάνω βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα όπου πρέπει να είναι 2 εκ. πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς C (338 F) για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Λίγο πριν βγει από το φούρνο προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη. Ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο MINOS. 

    Πρόγραμμα