Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

    ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

    Υλικά

    • 200ΓΡ ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
    • 250ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS
    • 60ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
    • 550ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
    • 100ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ ΜΙΣΚΟ
    • 15ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
    • ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
    • ¼ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
    • ¼ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
    • ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
    • 20 ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

    • 250ΓΡ ΝΕΡΟ
    • 100ΓΡ ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ     
    • 350ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
    • ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
    • ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
    • 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

    ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ 20ΓΡ ΜΕΛΙ ATTIKI
    ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣΤΙΧΑ SKINOS

    Εκτέλεση

    Σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το νερό και το μέλι ATTIΚΗ. Προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας μαζί με ξύσμα από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι. Σε ένα διαφορετικό μπολ, ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο MINOS. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Διαλύουμε τη σόδα με λίγες σταγόνες χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κανέλα και γαρύφαλλο. Ρίχνουμε το αλεύρι και το λεπτό σιμιγδάλι MISKO. Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και πλάθουμε καλά το μίγμα. Φτιάχνουμε μικρούς κυλίνδρους σε οβάλ σχήμα, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα με χαρτί και ψήνουμε στους 200 ° C (350 ° F) για 30 λεπτά. Βουτάμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι και ρίχνουμε 20 καρύδια ψιλοκομμένα πάνω τους. Ρίχνουμε το μέλι ΑΤΤΙΚΗ και μερικά ακόμη κομμάτια καρυδιού. Συνοδεύουμε με μαστίχα SKINOS.

    Πρόγραμμα