Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

    ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

    Υλικά

    • 1 ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΝΑΚΙ ΜΙΣΚΟ
    • 80ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ ΔΙΒΑΝΗ
    • 20ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS
    • 1 ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
    • 30ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
    • 200ΓΡ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
    • 8 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
    • 50ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
    • 50ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    • 100ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
    • 5ΓΡ ΘΥΜΑΡΙ
    • 5ΓΡ ΡΙΓΑΝΗ
    • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ετοιμάζουμε σε μία κατσαρόλα τις πένες. Τρίβουμε το κασέρι ΔΙΒΑΝΗΣ, κόβουμε σε κύβους το φιλέτο κοτόπουλο και το αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, ανακατεύουμε για 2-3 δευτερόλεπτα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Όταν δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά και το κασέρι τριμμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Πρόγραμμα