Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

    Υλικά

    • 1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΙΣΚΟ
    • 50ΓΡ ΑΛΑΤΙ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:

    • 1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΑΠΑΚΙ
    • 50ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS
    • 2 ΜΕΤΡΙΑ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ MULTI
    • 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ MULTI
    • 200ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
    • 200ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΑΣΑΤΑ
    • 30ΓΡ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
    • 50ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
    • 10ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
    • 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
    • 1 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ
    • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

    ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

    • 1½ ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
    • 200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
    • 150ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
    • 1 ΑΥΓΟ
    • ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ
    • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΥΚΟ
    • 100ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

    ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ 1 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙ

    Εκτέλεση

    Για τον κιμά, σε μία μεσαία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, χρησιμοποιούμε σύρμα ζαχαροπλαστικής για να σπάσουμε όλα τα κομμάτια του κιμά.  Αφού πάρει καλό χρώμα, προσθέτουμε το μίγμα κρεμμύδι – σκόρδο και σοτάρουμε ακόμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, την πασάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.  Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να φτάσει το μίγμα σε σημείο που να είναι οριακά πηχτό ώστε να μην απλώνεται πια. Αυτό το μίγμα λέγετε ρου. Με μία κουτάλα προσθέτουμε ζεστό γάλα στο ρου και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί. Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να ενσωματωθεί όλο το γάλα και να γίνει παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι και δοκιμάζουμε.  Αφού δέσει η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά (να ενσωματώνεται κάθε αυγό, και μετά προσθέτουμε το επόμενο) . Ρίχνουμε τέλος το τυρί και ανακατεύουμε. Τα μακαρόνια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε.  Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ρίχνουμε επάνω 2 – 3 κουταλιές μπεσαμέλ και τις απλώνουμε παντού για περάσουν ανάμεσα στα μακαρόνια.  Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και τον απλώνουμε με μια κουτάλα, πιέζοντας ώστε να εισχώρησει παντού. Τέλος, ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω απ’ τον κιμά και απλώνουμε με σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 45-50 λεπτά στους 180 °C (350 °F). Σερβίρουμε με ένα ντοματίνι.

    Πρόγραμμα