Start typing

    BAKED PASTA PIE

    BAKED PASTA PIE

    Ingredients

    • 1 ΠΑΚΕΤΟ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΙΣΚΟ
    • 100ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ ΔΙΒΑΝΗ
    • 500ML ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
    • 200ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    • 500ΓΡ ΚΙΜΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΠΑΛΑ
    • 30ΓΡ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
    • 2 ΑΥΓΑ
    • 20ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS
    • 20ΓΡ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
    • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
    • 6 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (ΓΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ)
    • 50ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
    • 1 ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ
    • 10ΓΡ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΣ

    ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ:

    • ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
    • ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
    • ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

    Directions

    Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα λαζάνια ΜΙΣΚΟ και τα σουρώνουμε. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο MINOS και προσθέτουμε τον κιμά. Προσθέτουμε πελτέ, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε. Ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα λαζάνια ΜΙΣΚΟ και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το κασέρι ΔΙΒΑΝΗ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει. Βάζουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα βουτυρώνουμε. Σε κάθε ρολό χρησιμοποιούμε 3 φύλλα, απλώνουμε μέσα κατά μήκος τη γέμιση και με προσοχή τα τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί μας και τοποθετούμε μέσα τα ρολά μας. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με ένα χτυπημένο κρόκο αυγού, ρίχνουμε παπαρουνόσπορο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C (350 °F) για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και κρέμα βαλσάμικου.

    Program