Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

Συνταγές

    ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

    ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

    Υλικά

    • 3 ψημένες μελιτζάνες φλάσκες
    • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
    • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    • 1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
    • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
    • 1/2 φλιτζάνι τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ
    • αλάτι - πιπέρι
    • 5 - 6 ντοματίνια μακρόστενα
    • φρέσκο δυόσμο
    • παξιμαδάκια ολικής και κριτσίνια για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε την φλούδα της μελιτζάνας και την λιώνουμε με πιρούνι σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
    Αφήνουμε την μελιτζανοσαλάτα 2 ημέρες στο ψυγείο (γίνεται πολύ πιο νόστιμη και πιπεράτη). 
    Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βάζουμε σε πιατέλα την μελιτζανοσαλάτα, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, πασπαλίζουμε δυόσμο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. 
    Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια ολικής άλεσης.

    Πρόγραμμα