Συνταγές
ΜΠΟΥΝΤΙΝO

Υλικά
- 1300 γραμ. γάλα
- 200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλλα κοπανισμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 200 γραμ αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
- 8 αυγά
- 50 γραμ. βούτυρο φρέσκο
- 150 γραμ. σταφίδα
- κανέλα και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι βροχηδόν, το αμύγδαλο, την κανέλα και το αλάτι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά. Σε μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και την σταφίδα και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε οβάλ πυρέξ η μακρόστενο ταψί και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου για 30'. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.