ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
- μερίδες: 4
- χρόνος προετοιμασίας: 15'
- χρόνος μαγειρέματος: 30'
- 250 γραµ. γίγαντες βρασμένοι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κοµμένο σε φέτες λεπτές
- 2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
- 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
- 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
- 400 γραµ. ντοµατάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε για 1-2'. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα κι αφήνουμε να μαλακώσουν για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, και τρίβουμε καλά να ψηθεί για 1-2'. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους γίγαντες. Σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄, να μείνει το σπετσοφάι σχεδόν µε το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας όσο είναι ακόμα στη φωτιά για να λιώσει.