Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

Συνταγές

    ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

    ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

    Υλικά

    • μερίδες: 4
    • χρόνος προετοιμασίας: 15'
    • χρόνος μαγειρέματος: 30'
    • 250 γραµ. γίγαντες βρασμένοι
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι κοµμένο σε φέτες λεπτές
    • 2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
    • 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
    • 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
    • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
    • 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
    • 400 γραµ. ντοµατάκια κονκασέ
    • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
    • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • αλάτι
    • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
    • τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε για 1-2'. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα κι αφήνουμε να μαλακώσουν για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, και τρίβουμε καλά να ψηθεί για 1-2'. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους γίγαντες. Σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄, να μείνει το σπετσοφάι σχεδόν µε το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας όσο είναι ακόμα στη φωτιά για να λιώσει.

    Πρόγραμμα