ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ

Υλικά
- μερίδες: 4
- χρόνος προετοιμασίας: 10 ´
- χρόνος μαγειρέματος: 20 ´
- 500 γραμμ. λαζάνια η σπαγγετίνι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 λουκάνικα Τζουμαγιάς
- 250 γραμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
- 1 κλαδάκι φασκόμηλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντοματες
- 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι και πιπέρι
- φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο γυδοτυρι και ραντιζουμε με ωμό ελαιολαδο.