ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά
- μερίδες: 10
- χρόνος προετοιμασίας: 10 ´
- χρόνος ψησίματος: 40 ´
- 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη ή ανθότυρο
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. θυμαρίσιο μέλι
- 5 αυγά χτυπημένα
- 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
- ξύσμα από 1 λεμόνι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
- 1/2 φλ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.σ. κανέλα
- έξτρα μέλι για το σερβίρισμα , έξτρα κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
In a bowl crumble the “mizithra” cheese with a fork. Add the sugar, the honey, the eggs, the mastic and the zest from the lemon and mix them very well with a spoon. While doing that add the semolina. Butter a pan, add the mixture and then smooth the surface with the other side of the spoon. Bake it in 180°C for 40΄ until it turns brown. Take the “mizithropita” out of the oven and drizzle with honey and the cinnamon on top. Let it cool off and cut it into pieces.