Συνταγές
ΚΥΘΗΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΔΕ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 πακέτο φιδέ MISKO
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
- 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια.
- αλάτι – πιπέρι
- τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο ALTIS και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές για 5΄-6΄.
Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το θυμάρι και το δεντρολίβανο για 5΄-6΄, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και τη κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄. Τότε προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ντομάτες και λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Ξεκοκαλίζουμε το ψαχνό και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με τα δάχτυλα. Με το μίξερ πολτοποιούμε τη σάλτσα με τα λαχανικά, αφού αφαιρέσουμε τα μυρωδικά.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Ξαναρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φέτα ΔΙΒΑΝΗ και κατά μήκος προσθέτουμε την σάλτσα κοτόπουλου.