Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

Συνταγές

    ΚΥΘΗΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΔΕ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

    ΚΥΘΗΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΔΕ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

    Υλικά

    • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    • 1 πακέτο φιδέ MISKO
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
    • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
    • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
    • 1 κλαδάκι θυμάρι
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
    • 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
    • 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια.
    • αλάτι – πιπέρι
    • τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ

    Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο ALTIS και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές για 5΄-6΄. 
    Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το θυμάρι και το δεντρολίβανο για 5΄-6΄, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα. 
    Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και τη κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄. Τότε προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ντομάτες και λίγο νερό.
    Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. 
    Ξεκοκαλίζουμε το ψαχνό και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με τα δάχτυλα. Με το μίξερ πολτοποιούμε τη σάλτσα με τα λαχανικά, αφού αφαιρέσουμε τα μυρωδικά.
    Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Ξαναρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. 
    Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φέτα ΔΙΒΑΝΗ και κατά μήκος προσθέτουμε την σάλτσα κοτόπουλου.

    Πρόγραμμα